Schokomuffins

Aseară am făcut pentru a doua oară muffins în viața mea. Tre să recunosc că muffins au apărut în vizorul meu destul de târziu. În copilărie mama nu obișnuia să gătească astfel de copturi  și de aici am căpătat impresia că sunt extrem de greu de făcut. A fost amuzant să-mi demostrez contrariul. Dacă ai forme pentru ele, nu există nimic mai simplu de făcut. Nu mai zic că arată seducător de gustos.

Ne trebuie pentru aluat:

300 g de făină

4 linguri de praf de copt

40 g cacao

1/2 lingură bicarbonat de sodiu

375 ml Lapte sau lapte bătut (ies mai fine cu lapte bătut)

2 ouă

150 g unt topit și răcit

Formă muffins, hârtie pentru muffins (100 buc – 10 Ron la supermarket)

Timp de preparare: 20 min

Timp de copt: 30 min

Dificultate: mică

1. Punem într-un vas făina, praful de copt, cacao și bicarbonatul de sodiu. Adăugăm zaharul și amestecăm . Facem o gropiță pe mijloc.

Post 2

2. Batem bine ouăle și laptele (cu telul sau cu mixerul). Amestecul rezultat îl turnăm peste cel de la punctul 1, în gropița creată. Adăugăm unul topit și răcit și amestecăm foarte bine compoziția. Aluatul rezultat trebuie să fie vâscos, dar în același timp ușor de amestecat.

Post 3

3. Compoziția rezultată o turnăm în forme și o punem la cuptorul preîncălzit pentru 30 de min.

Post 4

Nu umpleți formele până la refuz. E bine să lăsați un pic de spațiu ca aluatul să nu dea pe-afară când începe să crească. Cam atât 🙂 Pentru a verifica dacă sunt gata, înțepați muffin-ul cu o scobitoare. Dacă iese curată, sunt numai bune de mâncat.

Ce-i drept când le-am scos de la cuptor mi s-a părut că le lipsește ceva. Sufletul oricărui muffin este crema. După o mică căutare pe net am găsit o cremă simplu de făcut, dar foarteeee bună. My all time favourite – crema de brânză, iar rețeta am luat-o de aici.

Ne trebuie pentru cremă:

400 g cremă de brânză (Philadephia, Hochland etc)

100 g unt la temperatura camerei

300 g zahăr (cu zahăr pudră – crema iese mai fină)

Amestecăm într-un vas crema de brânză și untul (puteți folosi o furculiță, dacă nu aveți mixer la îndemână). Când compoziția devine omogenă, adăugăm zahărul, puțin câte puțin, până obținem o cremă nici moale, nici foarte tare. Înainte de a o adăuga peste muffins recomand să o puneți la frigider pentru aproximativ 30 min.

Post 5

Folosim mănușa de cofetar sau orice alt dispozitiv pentru ornare. Combinația cacao – cremă de brânză este una perfectă. Testată și recomandată cu drag 🙂

MUFFINS

Advertisements
This entry was published on January 6, 2013 at 12:49 pm. It’s filed under Kuchen, Retete and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Schokomuffins

  1. Pingback: Tort de morcovi « schokoladig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: