Cupcakes cu vanilie

Deși mi-am zis că voi posta pe blog doar rețete de torturi nu m-am putut abține să nu împărtășesc o rețetă simplă și rapidă a unor cupcakes cu vanilie. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, rezultatul are mai degrabă gustul de madlene. Dacă îi adăugați glazură peste se schimbă un pic situația și devine de-a dreptul delicioasă.

Mai jos aveți rețeta și mai multe poze. Nu vă imaginați cât de bucuroasă sunt să revin la prăjiturit. Rețetă via @Joyofbaking

Timp de prepare: 20 min

Timp coacere: 20 min

Dificultate: mică

Pentru aluat:

130 g zahăr

110 g unt la temperatura camerei

3 ouă

2 lingurițe esență vanilie

coaja rasă a unei lămâi

200 g făină

1 linguriță și jumătate de praf de copt

un pic de sare

60 ml lapte

Pentru crema de unt (atentie este destul de grasa):

200 g zahăr pudră

110 g unt la temperatura camerei

o linguriță esență vanilie

2 lingurițe lapte

Pas 1: Amestecăm făina, praful de copt și sarea. Adăugăm coaja rasă de lămâie.

Pas 2: Batem bine cu telul untul și zahărul. Vă recomand să adăugați treptat zahărul până nu obțineți o masă de consistența unei creme. Unul câte unul, adăugăm ouăle și amestecăm bine. Apoi adăugăm esența de vanilie.

Pas 3: Amestecăm cele două compoziții. Adăugați treptat masa uscată peste compoziția lichidă. La sfârșit adăugați laptele și amestecați până la uniformizare.

Pas 4: Tapetăm forma pentru muffins/cupcakes cu hărtie și turnăm în ea compoziția. Nu umpleți formele până la refuz. E bine să lăsați un pic de spațiu ca aluatul să aibă loc să crească și să nu dea pe-afară. Lăsați la cuptorul preîncălzit circa 20 de min. Verificăm cu testul scobitorii dacă sunt gata.

Compoziția de mai sus ajunge pentru aproximativ 24 de cupcakes (forma de copt medie). După ce am pus la cuptor și al doilea rând de prăjituri putem să ne apucăm de glazură.

Batem untul la temperatura camerei cu 200 de grame zahăr pudră. Adăugăm zahărul treptat până obținem o cremă pufoasă. Dacă aveți mixer, bateți compoziția 3-4 min. Dacă lucrați cu telul va trebui să depuneți ceva efort 🙂

Adăugam esența de vanilie și laptele. Batem bine. Dacă crema este prea lichidă mai adăugăm zahăr, dacă este prea densă – adăugăm lapte. Puteți să vă jucați cu culori și să adăugați un strop de colorant alimentar. Eu am încercat să îi dau o culoare roșiatică pală storcând în compoziție câteva cireșe. Asta e după preferințe.

Decorarea madlenelor rămâne la atitudinea și gusturile voastre. Eu vă recomand doar după ce ați întins crema să puneți cupcakes câteva ore la frigider ca aceasta să se întărească. Mai jos și pozele. Welcome back, cum se spune 😀

DSC01293DSC01279DSC01247DSC01290

Advertisements
This entry was published on June 17, 2013 at 6:16 am. It’s filed under Kuchen, Retete and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: